Euromedic PET CT - Forum
Mai 21, 2012, 02:19:52 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: SMF - A fost instalat!

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: cobaltoterapie si PET-CT  (Citit de 6725 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Nicoalenic
Incep?tor
*

Vezi Profilul Adresa de email
« : Ianuarie 20, 2009, 03:36:43 »

Tatal meu, 72 de ani,  a fost depistat cu carcinom scuamos moderat diferentiat ulcerat (gat), dupa ce cateva luni a ramas complet fara voce.
I s-au recomandat 35 de sedinte de cobalto-terapie, posibil in mai multe etape, data fiind varsta.
Eu nu am gasit prea multe informatii despre acest diagnostic pe site-urile romanesti si ma tem ca aceasta tumora sa nu fie cea primara sau sa existe riscul metastazelor osoase. Spun aceasta deoarece un pic inainte si dupa pierderea vocii s-au manifestat si alte simptome ingrijoratoare (el a fost un om foarte activ si nu s-a plans de nimic pana acum) ca: dureri articulare, umflarea zonei incheieturilor mainilor, imposibilitatea de a se ridica din pat sau de a merge fara sprijin, dureri de cap, ameteli.
 Reumatologul a dat verdictul 'poliartrida reumatoida' (dar la acel moment nu aveam rezultatul hiostopatologic efectuat in urma biopsiei din gat) si a recomandat antiinflamatoare care chiar au si au avut efect, ajutandu-l sa se mobilizeze si chiar sa iasa din casa sa se plimbe.
ORL-istul a refuzat sa il opereze fara sa ne dea prea multe explicatii.
Credeti ca 'poliartrita' ar putea avea legatura cu cancerul?
Vrem sa il salvam pe tata si sa actionam din timp, motiv pentru care am dori sa stim cat e de riscant ca in prima (sau eventual - a doua) pauza  de cobaltoterapie (dupa 10 sedinte) sa faca totusi aceasta investigatie PET-CT?
Daca am astepta 3 luni dupa ce termina cele 35 de sedinte, nu ar fi prea tarziu sa mai actionam?
Multumesc!
Memorat
Catalin Mazilu
Moderator Global
Incep?tor

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Ianuarie 22, 2009, 04:31:33 »

Trebuie asteptat minim 6 saptamani, ideal 3 luni. Cred ca poate sa faca examinarea la 6-8 saptamani dupa terminarea cobaltoterapiei pentru a se putea dirija conduita terapeutica ulterioara.
Memorat
Nicoalenic
Incep?tor
*

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 22, 2009, 09:19:07 »

Multumesc pentru raspuns.
Vom astepta cat va fi nevoie!
Insanatosire grabnica tututror!
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!