Euromedic PET CT - Forum
Februarie 06, 2012, 12:55:27 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: SMF - A fost instalat!

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Utilitate PET  (Citit de 2029 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
floricu
Incep?tor
*

Vezi Profilul
« : Octombrie 08, 2008, 08:07:46 »

Buna seara!
Sunt in investigatii cu baiatul meu, de 13  ani, pentru o hipertensiune arteriala mai veche.Am urmatoarele rezultate:cortizol urinar= 181,3 microg/24h
                                            metanefrine (urina 24h) =     1,41
                                            cromogranina A = 259.
A facut CT abdominal si n-au depistat formatiunea.Urmeaza sa facem RMN, iar daca nici astfel nu va fi localizata ni s-a recomandat PET.Este utila aceasta investigatie in localizarea acestei formatiuni? Aceasta analiza se face intregului organism sau doar pe zone, presupuse a fi locul acestei formatiuni?
Va multumesc anticipat pt raspuns si sper din toata inima sa-mi raspundeti cat mai curand posibil.
Memorat
Catalin Mazilu
Moderator Global
Incep?tor

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 20, 2008, 10:00:55 »

In primul rand, imi sunt necesare date mai precise privind analizele (valori normale, deoarece difera de la laborator la laborator). IN al doilea rand, daca se suspecteaza o tumora neuroendocrina, investigatia PET/CT cu FDG nu are aceeasi eficienta. Exista alte tipuri de examinari (exemplu OCTREOSCAN), care nu se efectueaza din pacate in Romania in momentul actual.
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!